De Griffeljury bekroont dit jaar negen kinderboeken met een Zilveren Griffel, de prijs voor het beste kinderboek van het jaar. Daarnaast worden twaalf boeken bekroond met Vlag Wimpel. Dat meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).
"Het aanbod van 2011 is divers en van goede kwaliteit", aldus de Griffeljury, onder voorzitterschap van Gerlien van Dalen - directeur van Stichting Lezen. "De jury noemt het verheugend dat er opvallend veel goede leesboeken in de verschillende genres te onderscheiden zijn".

Kinderboekenschrijver Ted van Lieshout wordt voor de achtste keer geerd met een Zilveren Griffel. Voor Sjoerd Kuyper is het de zesde keer.

Tijdens het Kinderboekenbal op 2 oktober wordt bekend welke van de Zilveren Griffels verguld wordt.

Nationale Onderwijsgids

VorigeCulinair talent ROC Mondriaan wint reis naar Japan
VolgendeResultaten rekentoets collectief onder de maat
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter