Promotieonderzoek over leesgedrag jonge kinderen

Vrijdag 8 juni 2012 promoveert Esther Steenbeek-Plantinga aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een promotieonderzoek naar het leesgedrag van jonge kinderen. Volgens de taalkundige is het belangrijk dat ouders en leerkrachten hen laten oefenen met wat ze wel goed kunnen in plaats van te focussen op wat ze fout doen tijdens het lezen, zo meldt Trouw op basis van berichtgeving van het ANP.
Steenbeek-Plantinga benadrukt dat eerst de grove leesvaardigheid van jonge kinderen moet worden getraind. Daarna kan aandacht worden besteed aan details, dus de woorden die zij verkeerd lezen. Rond het einde van groep 3 hebben kinderen doorgaans de grove leesvaardigheid onder de knie.

Nationale Onderwijsgids

VorigeEnquete Vensters PO
VolgendeFacebookactie Lekker geregeld gelanceerd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter