Facebookactie Lekker geregeld gelanceerd

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft woensdag 30 mei 2012 de Facebookactie Lekker geregeld gelanceerd. Een campagne voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar met of op zoek naar vakantiewerk of een bijbaan. Doel van Lekker geregeld is om hen op een interactieve manier te informeren over hun rechten en plichten als werknemer.
Het ministerie voert jaarlijks campagne om jongeren te wijzen op de regels die voor hen gelden. Het gaat dan onder meer om minimumloon, arbeidstijden en welk werk ze wel en niet mogen doen.

Jongeren hebben op jonge leeftijd een eerste bij- of vakantiebaan. Ruim een kwart werkt al op zijn dertiende jaar. Een bijbaan geeft jongeren de gelegenheid werkervaring op te doen en geld te verdienen. Jongeren zijn bij de start van een baan vooral genteresseerd in salaris, werktijden en werkzaamheden.

Ruim twee miljoen Nederlandse jongeren zijn actief op Facebook. Voor het ministerie reden om de campagne daar te voeren. Jongeren kunnen meedoen via www.facebook.com/zomercampagne.

Nationale Onderwijsgids

VorigePromotieonderzoek over leesgedrag jonge kinderen
VolgendeSamenwerking Sportacademie Utrecht en Nederlandse Volleybal Bond
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter