Het gestegen aantal vroegtijdige schoolverlaters baart acht gemeenten in Zuidoost-Friesland zorgen. In 2011 haakten 1370 scholieren vroegtijdig af, een stijging van bijna vijftig procent ten opzichte van een jaar eerder. Toen waren er 938 vroegtijdige schoolverlaters. Dat meldt de Leeuwarder Courant.
De gemeenten in de Friese Wouden zien een nieuw meldingssysteem als de oorzaak van het toegenomen aantal geregistreerde schoolverlaters. Door dit systeem werden ook leerlingen die meer dan vier weken afwezig waren, geregistreerd als schoolverlater. De acht gemeenten hebben besloten in actie te komen tegen de schooluitval.

Nationale Onderwijsgids

VorigeMarenland bespaart op kosten vervanging zieke leerkrachten
VolgendeMbo studenten aan de slag in Spaans asiel
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter