De Stichting Openbaar Onderwijs Marenland is een bestuur van 28 openbare basisscholen in onder andere de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer. Zij gaat kosten besparen door de vervanging van zieke leerkrachten te automatiseren met behulp van een online softwarepakket.
Marenland kiest na onderzoek voor het online softwarepakket van de VervangingsManager van het bedrijf OnderwijsApps. Jos van Zuylen: "De reden voor de keuze van deze software is de gebruikersvriendelijkheid, de mogelijkheden en de relatief lage kosten. De software is via het administratiekantoor OSG aangeschaft, aangezien OSG door schaalvergroting de software goedkoper aan haar klanten kan aanbieden". Ook kan OSG aanvullende diensten rondom vervangingen leveren.

Directeur Arno ten Hagen: "We merken dat er in het primair onderwijs een trend gaande is dat steeds meer schoolbesturen en vervangingspools gebruik gaan maken van efficinte online software om hiermee een kostenbesparing en lastenverlichting voor scholen te realiseren".

De software zorgt ervoor dat alle betrokken partijen, zoals de cordinator van de basisschool (meestal de directeur), de invalleerkracht en de beheerders van de pool, minder tijd kwijt zijn aan het organiseren van een vervanging.

Nationale Onderwijsgids

VorigeProject Andere Tijden sluit af met reeks publicaties over kindcentrum
VolgendeMeer vroegtijdige schoolverlaters in Friese Wouden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter