Maandag 21 mei 2012 vond een meervoudige overval plaats op basisscholen in Zwolle. De daders: leerlingen van de Van der Capellen Scholengemeenschap. Zij trakteerden de basisschoolleerlingen op enkele sprookjes van de gebroeders Grimm. Daarover bericht De Stentor.
Met deze ludieke verhalenactie willen de verhalenvertellers leerlingen van de basisscholen stimuleren om zelf verhalen te gaan vertellen. En om het Waterval Vertelfestival te bezoeken. Dit festival vindt plaats van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni 2012.
De twaalf vertellers van de Van der Capellen Scholengemeenschap treden zelf ook op tijdens dit festival in Zwolle.

Nationale Onderwijsgids

VorigeGevolgen voor sociale plannen van schrappen bezuiniging Passend onderwijs
VolgendeConvenant over voor en vroegschoolse educatie in Hoogezand Sappemeer
Reacties (1)
Gebruiker
Janneke Schouten
19-6-2017

Het vertellen en lezen aan kinderen is echt heel belangrijk om hen goed de Nederlandse taal onder de knie te brengen. Dit is mij ook altijd geleerd toen ikzelf op de basisschool zat hier in Amsterdam Oud-Zuid. Ouders zouden er ook goed aan doen voor te lezen aan hun kinderen. Fijn dat er zulke initiatieven zijn..

https://www.instituutschreuder.nl

Laat een reactie achter