Utrechtse cultuurcoach hamert op belang kunsteducatie

Cultuurcoach Simone Gijben werkt in opdracht van Regiobibliotheek Z-O-U-T voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug. In een tijd waarin bezuinigingen nopen tot besparingen op cultuur, benadrukt Gijben het grote belang van kunsteducatie voor de creativiteitsontwikkeling bij jongere mensen. Daarover bericht Nieuwsblad De Kaap.
In een interview met Katka Kolmas vertelt Gijben het belangrijk te vinden dat cultuurprojecten aansluiting vinden bij de belevingswereld van jongeren. Uit een onderzoek van Gijben zelf blijkt dat de culturele belangstelling van jongeren namelijk best meevalt. Alleen verschilt hun definitie van cultuur vaak met die van volwassenen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeImpulsgebieden blijven hetzelfde
VolgendeAcceptabele cijfers mbo schooluitval
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter