Impulsgebieden blijven hetzelfde

Voor 2013/2014 tot en met 2016/2017 zijn de impulsgebieden onlangs vastgesteld. Dat meldt de PO Raad.
Met de nieuwe Regeling vaststelling impulsgebieden vindt gn wijziging plaats in de aangewezen impulsgebieden: de huidige postcodegebieden die zijn aangemerkt als impulsgebied, zullen ook voor deze schooljaren worden aangemerkt als impulsgebied.

In de toelichting op de regeling geeft minister Marja van Bijsterveldt van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aan eveneens de bekostiging van het onderwijsachterstandenbeleid te willen evalueren.

Overwogen wordt de impulsgebieden, conform het voortgezet onderwijs, voor een periode van twee jaren vast te stellen.

In het overleg hierover met het ministerie zal de PO-Raad pleiten voor een onderzoek naar de vraag of de impulsgebiedentoeslag gerichter kan worden ingezet als deze gebaseerd is op het postcodegebied van de leerling (in plaats van de school).

Nationale Onderwijsgids

VorigeGevolgen schrappen bezuiniging Passend onderwijs voor sociale plannen
VolgendeUtrechtse cultuurcoach hamert op belang kunsteducatie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter