Uitdagender leren met gamification

Zoals we al eerder hebben gezien in een blogartikel over adaptief leermateriaal, is onderwijs in zijn ideale vorm adaptief. Door feedback te geven en het niveau aan te passen aan de leerling, biedt adaptief leermateriaal een productieve, uitdagende leerervaring. Eigenlijk is dat ook de belangrijkste eigenschap van een goede game: uitdagend genoeg om maar te blijven spelen. Een game laat je verder gaan naar een hoger level als je goed genoeg bent, en ondertussen houd je je eigen voortgang bij door punten te verdienen en in de high scores terecht te komen. Lees verder...

VorigeRecreantenatlas Beroepsonderwijs voor opleiding Leisure Hospitality
VolgendeMei bestempeld tot Maand van de Mediaopvoeding
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter