Een opmerkelijke actie in Amsterdam-Zuid: enkele hoogopgeleide ouders hebben hun kinderen aangemeld bij de Fiep Westendorpschool, een 'zwarte' basisschool in Slotervaart.
Het Kenniscentrum Gemengde Scholen geeft aan dat het de eerste keer is dat ouders met een hoge opleiding besluiten hun kinderen te laten gaan naar een zwarte school die niet in het eigen stadsdeel gevestigd is. Daarover bericht Metronieuws.nl.

Dat de ouders kiezen voor de Fiep Westendorpschool, heeft volgens hen een praktische reden en een ideologische reden: het nieuwe onderkomen en het prima onderwijs aan deze school n de overtuiging dat het goed is voor kinderen om op een gemengde school te zitten.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBestel gratis de Teleblik EK poster en win
VolgendeModel Europees Parlement in 2013 in Breda
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter