Scholieren terug in de tijd met Slag om Dondervoort

Studenten van de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten hebben een vakoverschrijdende educatieve social game ontwikkeld voor havo- en vwo-leerlingen uit de onderbouw. Met het spel 'Slag om Dondervaart' willen ze deze scholieren bewuster maken van de vaderlandse geschiedenis. Daarover bericht Slagomdondervoort.nl.
De kunststudenten ontwikkelden 'Slag om Dondervoort' in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Vestingsteden. Leerlingen die het spel spelen, gaan virtueel terug in de tijd. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog nemen ze het op tegen de Spanjaarden. 'Slag om Dondervoort' heeft een landelijke dekking. Het spelen van het spel duurt een week.

Nationale Onderwijsgids

VorigeOud leerling Wim Deetman opent nieuwbouw basisschool Den Haag
VolgendeSamenwerking Circus Amersfoort ROC Midden Nederland en Prisma College
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter