Oud leerling Wim Deetman opent nieuwbouw basisschool Den Haag

De Brede Buurtzone Transvaal in Den Haag heeft een extra impuls gekregen met de nieuwbouw van basisschool Comenius. Maandag 14 mei 2012 werd het nieuwe schoolgebouw geopend door oud-burgemeester n oud-leerling Wim Deetman en wethouder Ingrid van Engelshoven (Onderwijs en Dienstverlening). Dat meldt de gemeente Den Haag.
Basisschool Comenius manifesteert zich nadrukkelijk in de buurt. Er is een fysieke verbinding met de naastgelegen sporthal en de sportvoorziening op het Spionkopveld. In het schoolgebouw is ook ruimte voor kinderopvang opgenomen. De gemeente heeft twee miljoen euro bijgedragen aan de nieuwbouw. Wethouder Van Engelshoven: "De Comeniusschool legt de lat hoog voor ieder kind. Daar spreekt vertrouwen uit. Doordat de school en de buurt samenwerken, hebben de leerlingen meer kans van slagen."

Basisschool Comenius biedt zes uur extra lestijd per week. Daarin wordt onder meer technisch onderwijs aangeboden. Ook zijn er bewegingslessen en sportactiviteiten. In het nieuwe gebouw is een voorschool voor peuters en taallessen voor ouders. Er wordt ook samengewerkt met kinderopvang Triodus en de naastgelegen praktijkschool De Einder.

De investering van de gemeente in de Comeniusschool past binnen het onderwijsbeleid waarbij een school steeds meer wordt gezien als spil in de wijk.

Nationale Onderwijsgids

VorigeResultaten begrijpend lezen en rekenen verder verbeterd
VolgendeScholieren terug in de tijd met Slag om Dondervoort
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter