Onderwijsorganisatie 02G2 wil minder basisscholen in Groningen

De kans is groot dat het aantal basisscholen in de stad Groningen zal dalen. Veel scholen staat vanaf halverwege 2013 sluiting of een fusie te wachten. Daarover bericht Oogtv.nl naar aanleiding van een interview met Marita Schreur, bestuurder van onderwijsorganisatie 02G2, in het Dagblad van het Noorden.
Redenen voor de inkrimping zijn het dalende aantal leerlingen en de toenemende kosten. De plannen betreffen basisscholen in de binnenstad van Groningen en in de wijken Oosterparkwijk, Korrewegwijk, Beijum, Lewenborg en Vinkhuizen. Volgens Schreur zal in elke wijk minimaal n school overblijven. In de binnenstad zou plaats zijn voor twee basisscholen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeOnderzoek Iene Miene Media startpunt voor een gesprek
VolgendeProject RoadTrip voor montessorileerlingen Nijmegen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter