Mijn Kind Online en Mediawijzer.net hebben onderzoek gedaan naar mediawijsheid onder jonge kinderen. In het onderzoeksrapport Iene Miene Media worden vragen beantwoord als: vanaf welke leeftijd gaan kinderen online? Zijn daar grote verschillen waarneembaar? Welke media gebruiken zij? In hoeverre is het al mogelijk om jonge kinderen voor te bereiden op een leven waarin media een rol spelen? In hoeverre is het mogelijk om nieuwe middelen als tablets in te zetten bij ontwikkeling, opvoeding en ontspanning bij kleuters? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen school en ouders in gesprek.

Hoe vaak horen we tegenwoordig niet dat de meeste kinderen al op jonge leeftijd met iPads en smartphones spelen. Dit blijkt echter niet uit dit onderzoek: slechts zon 20-30% van de kinderen van 3 jaar en ouder komt regelmatig in aanraking met iPads en smartphones. Voor computers en laptops ligt dat percentage rond de 40%. Wat wél blijkt is dat de kinderen het leuk vinden en weinig moeite hebben met de apparaten als ze er mee spelen. Behalve dan met stoppen

Lees meer over het Iene Miene Media-onderzoek op het Kennisnet Dossier Mediawijsheid

VorigePodium 4 Toetsing professionele inkoop cao po en loyaliteit van leidinggevenden in het onderwijs
VolgendeOnderwijsorganisatie 02G2 wil minder basisscholen in Groningen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter