Jongeren overschatten veiligheid internet

Uit een onderzoek van ROC-studenten in Utrecht blijkt dat vier op de vijf jongeren jonger dan 20 jaar op internet niet veilig werken. Back-ups maken ze bijna nooit, om hun privacy bekommeren ze zich niet en voor al hun accounts gebruiken ze hetzelfde wachtwoord. Brancheorganisatie ICTWaarborg is verontrust door de resultaten van het onderzoek. Dat meldt Roc.nl.
ICTWaarborg vindt dat scholen jongeren moeten wijzen op de risico's van ons digitale tijdperk. Het onderzoek wijst ook uit dat er meer aandacht voor beveiliging is naarmate men ouder wordt en dat mannen meer doen aan beveiliging dan vrouwen. Ook opvallend is dat 81% van de mannen zelf de eigen computer onderhoudt, terwijl 55% van de vrouwen bij computerproblemen een dienstverlenend bedrijf inschakelt.

Nationale Onderwijsgids

VorigeProject RoadTrip voor montessorileerlingen Nijmegen
VolgendeResultaten begrijpend lezen en rekenen verder verbeterd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter