Vrouwen ROC Mondriaan naar ADO

Het vrouwenelftal van voetbalclub ADO Den Haag speelt op vrijdag 27 april een belangrijke wedstrijd tegen Telstar. Leraressen, medewerksters en studentes van het ROC Mondriaan zijn door ADO uitgenodigd het damesteam te komen aanmoedigen.
De club wil die dag het stadion volkrijgen met vrouwelijke supporters, zoals vorig jaar ook bij voetbalclub Fenerbace in Istanbul gebeurde. De Turkse club mocht destijds zijn vaste, voornamelijk mannelijke supporters een wedstrijd niet toelaten tot het stadion en wendde zich tot de vrouwelijke aanhang. De vrouwen maakten er een heksenketel van, waarvan de beelden over de hele wereld werden vertoond.

Het vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland. maar krijgt nog weinig aandacht in de media. De club hoopt met een stadion vol vrouwen veel media-aandacht te genereren. Het ROC Mondriaan is n van de maatschappelijke partners van de club die de actie ondersteunt.

Ook de scholieres van de toeleverende vmbo's zijn van harte uitgenodigd om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. ADO hoopt dat 15.000 vrouwen het vrouwenelftal naar de overwinning zullen gillen en schreeuwen.

Naast het voetbal kunnen de bezoekers tal van informatiestands bezoeken. Ook wordt er een modeshow georganiseerd.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLeerlingen gymnasium winnen wedstrijd
VolgendeEen jaar lang schoolfruit op 1.200 scholen twintig weken gratis
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter