De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft de Van Melsen-prijs uitgereikt aan twee leerlingen van het stedelijk gymnasium in Nijmegen, zo meldt Omroep Gelderland. De Van Melsen prijs wordt elk jaar uitgereikt aan leerlingen van een middelbare school voor het beste profielwerkstuk van het jaar.
De twee studenten van het Nijmeegse gymnasium hadden een profielwerkstuk ingestuurd waarin zij onderzoek deden naar gravitomagnetisme. In hun werkstuk lieten zij zien hoe de kracht tussen twee bewegende voorwerpen kan worden bepaald.

De leerlingen kregen naast de prijs een bedrag van 500 euro. Ook mogen zij participeren in een internationale wedstrijd voor profielwerkstukken.

Nationale Onderwijsgids

VorigeSluiting basisscholen schiet ouders in verkeerde keelgat
VolgendeVrouwen ROC Mondriaan naar ADO
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter