5 april 2012

Basisscholen kunnen zich vanaf 2 april aanmelden voor een jaar lang schoolfruit. Het programma start in september. De eerste 20 weken zijn de groenten en het fruit gratis, dankzij de nieuwe EU-Schoolfruitregeling en Nederlandse Schoolfruitleveranciers. De EU betaalt 50%, het Nederlandse bedrijfsleven de andere 50% van de beschikbare zes miljoen euro.
Met dit budget kunnen in het schooljaar 2012-2013 circa 1.200 scholen en daarmee 235.000 kinderen deelnemen. De regeling is voor alle basisscholen in Nederland met als doel schoolfruit een structurele plek in het beleid van basisscholen te geven en kinderen meer kennis bij te brengen over groenten en fruit. Het EU-Schoolfruitprogramma wil de basis leggen voor goede voedingsgewoonten in de toekomst. Dit is vooral belangrijk omdat het aantal kinderen met overgewicht steeds verder toeneemt.


Trefwoorden:

Sport gezondheid, School en Omgeving

Relevante links:Aanmelden EU-SchoolfruitprogrammaMeer informatie EU-SchoolfruitprogrammaMeer over sport en gezondheid

VorigeVrouwen ROC Mondriaan naar ADO
VolgendeLentelessen en nog veel meer
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter