Sluiting basisscholen schiet ouders in verkeerde keelgat

In de Zeeuwse plaats Kats, in de gemeente Noord-Beveland, is besloten om twee basisscholen te sluiten, zo meldt Omroep Zeeland. Het besluit is vooral de ouders zwaar gevallen.
De deuren van basisschool De Kattenschulp uit Kattendijke en de Prinses Margrietschool zullen per augustus 2013 de deuren sluiten. Voor schoolbestuur Nobego is de constante daling van het aantal leerlingen de voornaamste reden geweest om de openbare basisscholen te sluiten.

Johan Swart uit Kattendijke, bezorgde vader en lid van de medezeggenschapsraad, laat weten verbolgen te zijn over het besluit. De besprekingen met de directie van De Kattenschulp over mogelijke alternatieven waren namelijk nog in volle gang.

Het dichtstbijzijnde alternatief voor de kinderen is ongeveer tien kilometer verderop in de gemeente Goes. Het schoolbestuur heeft op maandag 16 april een informatiebijeenkomst op zowel De Kattenschulp en de Prinses Margrietschool georganiseerd voor ouders.

Nationale Onderwijsgids

VorigeOpnieuw dreigtweets op REA college
VolgendeLeerlingen gymnasium winnen wedstrijd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter