5 april 2012

De sectorraden PO-Raad en VO-raad, de besturenorganisaties Besturenraad, VKO, VBS, VOS/ABB, ISBO, LVGS en VGS en de schoolleidersorganisatie AVS hebben de intentie uitgesproken de onderlinge samenwerking te versterken. Het doel is dat de twee sectoren PO en VO een krachtiger geluid naar Den Haag laten horen. Ook streven ze ernaar “ tegen lagere kosten - de schoolbesturen/schoolleiders in de twee sectoren beter te bedienen.
Op 12 maart 2012 hebben de genoemde organisaties hun derde bijeenkomst gehad onder voorzitterschap ven René Smit (VU) en begeleid door organisatiedeskundige Frans Huizenga. De organisaties hebben een model voor samenwerking verkend, waarbij de organisaties een eigen juridische entiteit én daarmee hun zelfstandige identiteit behouden. Het model moet een antwoord bieden aan de vraag hoe de gewenste eenheid en de gewenste verscheidenheid gegarandeerd worden. Ook de vraag naar samenwerking op het gebied van de individuele dienstverlening komt hier aan de orde.
Na de bijeenkomst bleek dat de intenties weliswaar niet verschillen, maar dat er wel onduidelijkheid was over de impact van het besproken model. Daarom trekken de organisaties een 'verkenner' aan die het bestuurlijk draagvlak voor het vervolgtraject nauwkeuriger gaat verkennen.


Trefwoorden:

Vereniging

VorigeKinderen op sociale media Hyves Facebook en Twitter populairst
VolgendeDe filter bubble in het onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter