De filter bubble in het onderwijs

Vorige week presenteerde Christian van t Hof zijn studie met de titel Voorgeprogrammeerd: hoe internet ons leven leidt. Het behandelt een nieuw fenomeen: de filter bubble. Populaire websites verzamelen namelijk meer data over haar gebruikers dan alleen locatie en type browser. Facebook weet bijvoorbeeld op welke links jij wel en niet klikt in je stream. Als zij merken dat je niet klikt op de links die persoon X plaatst, dan zullen zij de berichten van deze persoon op den duur weglaten. Facebook trekt hiermee conclusies uit jouw Facebook gedrag en schotelt je aangepaste informatie voor.


Lees meer over de filter bubble en wat dit kan betekenen voor het onderwijs.

VorigeVerkenning nadere samenwerking tussen sectorraden PO en VO besturenorganisaties en AVS
VolgendeBasisscholen Leersum worden samengevoegd
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter