De Harense Smid (Schijndel), HEMA (Rosmalen) en Tuincentrum Leurs (Venlo) zijn de drie bedrijven die nog in de race zijn voor de Human Capital Award handel 2012. In mei bezoekt de jury deze drie bedrijven waarna op 25 juni wordt bekendgemaakt welk bedrijf de HCA handel 2012 wint. Inmiddels zijn ook vier praktijkopleiders genomineerd voor de prijs 'Beste Praktijkopleider 2012'.

De HCA handel wordt uitgereikt aan het bedrijf dat het best vorm en inhoud geeft aan hun 'human capital management'. Dat wil zeggen dat de bedrijven op een uitstekende wijze hun medewerkers opleiden en ontwikkelen ten faveure van de realisering van hun bedrijfsdoelstellingen. De voordrachtcommissie koos de drie bedrijven uit tien voorgedragen bedrijven.

Jurering
De drie bedrijven worden in mei bezocht door de onafhankelijke jury. Daarin zitten Henk Gianotten (expert handel), Esther luft (storemanager Piet Zoomers Wilp/winnaar 2011), Jacqueline de Zeeuw (P&O manager Nijhof Baarn/winnaar 2010) en Theo Heintjes (directeur WEB taken). Peter Cras (algemeen directeur KCH) is juryvoorzitter.

Albert Heijn (Bennekom), C&A (Roermond), Jumbo (Terheijden), Kwantum (Zwolle), Nelson Schoenen (Zaandam), Puma Outlet (Lelystad) en Van der Windt (Honselersdijk) zijn de bedrijven die nét niet tot de laatste drie voor de HCA handel 2012 doordrongen.

Human capital management
De Human Capital Award handel wordt jaarlijks uitgereikt aan het (leer)bedrijf in de sector handel (detailhandel, groothandel/internationale handel en MITT) dat het best zijn 'menselijk kapitaal' verzilvert in het licht van het businessconcept en de doelstellingen van het bedrijf. Het op structurele basis benutten en ontwikkelen van de talenten van medewerkers is goed voor de continuïteit en winstgevendheid van het bedrijf. Medewerkers biedt het loopbaanperspectief en carrièremogelijkheden. Het jurykader voor de verkiezing is te vinden op www.humancapitalaward.nl.

Genomineerden 'Beste Praktijkopleider handel 2012'
Op 25 juni wordt ook de 'beste Praktijkopleider 2012' gekozen door de aanwezigen bij het HCA Event. Praktijkopleiders zijn de op- en begeleiders op de werkvloer van (aankomend) medewerkers die bezig zijn met hun opleiding in de sector. Uit een intern traject bij organisator KCH zijn daarvoor inmiddels vier kandidaten genomineerd. Dat zijn: Angela van Veen (Kwantum Assen), Ber Raemaekers (ANWB Helmond), Mandy Vredevoort (Toys XL Hengelo) en Maikel Verbogt (HEMA, Tilburg).

Bekendmaking winnaars
Zowel de winnaar van de HCA handel 2012 als de 'beste Praktijkopleider handel 2012' wordt bekendgemaakt op 25 juni 2012 tijdens het Human Capital Award Event 2012 in Burgers' Zoo te Arnhem. De winnaar van de HCA ontvangt een cheque van 1.000,- en een bokaal. De waarde ligt voor het bedrijf echter vooral in de mogelijkheid om zich te kunnen presenteren als winnaar van de Human Capital Award. De 'Beste Praktijkopleider' krijgt een volledig verzorgd 'avondje uit' naar keuze.

De bekendmaking gebeurt in aanwezigheid van 450 praktijkopleiders. Met nog 65.000 andere praktijkopleiders in de handel zorgen zij dagelijks voor het op- en begeleiden (op de werkvloer) van leerlingen in het beroepsonderwijs in de handel. Goed beroepsonderwijs is zonder hen niet mogelijk.

VorigeHavenvakschool opent haar deuren
VolgendeNu al 95000 deelnemers aan Doede360
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter