Havenvakschool opent haar deuren

De Havenvakschool, een vakopleiding voor vmbo- en mbo leerlingen opent begin juni haar deuren. De havenvakschool is een onderdeel van het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam, zo meldt Metro Nieuws.
De laatste jaren neemt de populairiteit van de transport- en logistieksector toe in Nederland. Dat is duidelijk te zien aan het stijgende aantal studenten dat zich aanmeldt voor een dergelijke opleiding.

De school beschikt over een 'Experience Center'. Dat is een ruimte in het gebouw die is ingericht om realistische situaties na te bootsen. Leerlingen kunnen daar ervaren hoe het is om een binnenvaartschip of een vrachtwagen te besturen, een container te laden of een kraan te bedienen.

"Leerlingen zo jong als 12 jaar kunnen er terecht om de basis te leggen voor een toekomst in de haven, scheepvaart en transport", aldus Peter Koster, afdelingsleider op de Havenvakschool.

"Nadat leerlingen hun vmbo-opleiding hebben afgerond, kunnen ze direct op voor hun mbo-diploma niveau 1 en 2. Wie daarna nog verder wil doorleren, kan zijn mbo-opleiding niveau 3 en 4 aan de Lloydstraat afronden.", aldus Koster.

Nationale Onderwijsgids

VorigeScholieren uit Groningen onderscheiden op poeziefestival
VolgendeVier praktijkopleiders genomineerd als Beste Praktijkopleider 2012
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter