Basisschool tijdelijk gesloten vanwege asbest

Basisschool De Brug is tijdelijk gesloten omdat de aanwezigheid van asbest in het schoolgebouw is geconstateerd. Asbestverwijderaars zijn momenteel druk in de weer om de aangetroffen asbest te verwijderen, zo meldt De Stentor.
Verwacht wordt dat het gebouw binnen twee weken weer asbestvrij is. Tot die zijn de leerlingen vrij. Leerlingen met klachten of vragen kunnen terecht bij de GGD. Docenten kunnen terecht bij de bedrijfarts. Volgens de GGD is de kans dat de asbest gezondheidsproblemen heeft opgeleverd zeer klein.

De asbest werd afgelopen vrijdag in twee lokalen aangetroffen na een meting in opdracht van de gemeente Harderwijk. Het gemeentebestuur laat momenteel elke school in de gemeente controleren op asbest.

Leraren hebben nog tevergeefs geprobeerd een tijdelijk onderkomen te vinden zodat de lessen door konden gaan. Er is opvang geregeld voor ouders die overdag niet op hun kind kunnen passen.

Nationale Zorggids

VorigeOnderzoek naar zelfbeheersing in NEMOs Science Live
VolgendeGeen olifant op examenfeest
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter