17 april 2012

Sinds 1 oktober 2010 zijn de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius bijzondere gemeenten van Nederland geworden. Dat heeft voor de eilanden al voor veel veranderingen gezorgd. Ook in de scholen zullen veranderingen plaatsvinden: Zij moeten zich aanpassen aan de eisen die aan Nederlandse scholen worden gesteld.
Om de scholen te ondersteunen bij de veranderingen, heeft de PO-Raad in overleg met het ministerie van OCW twee schoolcoaches gedetacheerd naar de eilanden. Zij zijn daar voor de periode 1 maart 2011 t/m 31 december 2012 permanent aanwezig om de scholen en schoolleiders te assisteren bij het opstellen van een verbeterplan per school en zijn vervolgens betrokken bij het uitvoeren van de activiteiten van het verbeterplan.
Een van de schoolcoaches, Nienke Deelstra, organiseerde een uitwisseling tussen de directeuren van Saba en Sint Eustatius met de directeuren van haar 'oude' bestuur, Primus in Friesland. Bijgaand artikel uit Schoolmanagement Totaal geeft u meer informatie over dit bijzondere project.


Trefwoorden:

Onderwijskwaliteit

Relevante bestanden: Friese en overzeese schoolleiders twinnen - Schoolmanagement Totaal

VorigeStaatssecretaris Halbe Zijlstra bij afsluiting congres PO Raad
VolgendeScholieren uit Groningen onderscheiden op poeziefestival
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter