Ruim tweeduizend kinderen in Amsterdam en omgeving wachten met spanning op de uitslag van lotingen van middelbare scholen in Amsterdam, zo meldt Radio en TV Noord Holland.
Sommige scholen zijn erg populair en hebben niet genoeg plek om elke leerling aan te nemen. Daarom wordt er elk jaar geloot om elke jongere een eerlijke kans te geven om naar de school van hun keuze te gaan.

Vooral bij havo-scholen is het dit jaar erg druk. Bij het Caland Lyceum in Osdorp hebben 191 kinderen zich dit jaar aangemeld, terwijl de school maar plek heeft voor 96 leerlingen. Opmerkelijk genoeg is het aantal aanmeldingen voor vwo-opleidingen dit jaar gelijk gebleven.

Leerlingen hebben het minste kans om te worden aangenomen op de vmbo/havo-afdeling van het IJburg College. Het IJburg College heeft dit jaar 50 vrije plekken, terwijl 157 leerlingen zich hebben ingeschreven.

Nationale Onderwijsgids