Jaap Walhout, onderzoeker bij het Centre for Learning Sciences and Technologies van de Open Universiteit in Den Bosch is niet blij met het plan van Maurice de Hond om een iPad school te openen. Hij is van mening dat De Hond teveel redeneert vanuit een technisch oogpunt, zo meldt het Brabants Dagblad.
Ook vindt hij dat de leraar voorop moet staan in het onderwijs, niet de techniek. Walhout legt uit dat techniek in het onderwijs wel waarde heeft, maar niet de rol van de leraar moet overnemen.

"Dat een kind fantastisch kan spelen met een iPad wil niet zeggen dat je je onderwijs hierop moet afstemmen. Je begint ook geen Legoschool omdat kinderen het geweldig doen met blokken. Techniek is geen pure noodzaak in het onderwijs", aldus Walhout.

Nationale Onderwijsgids

VorigeWiskunde in de praktijk
VolgendeTweeduizend kinderen wachten op uitslag loting
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter