Samenwerking bij vier Groningse techniekopleidingen

Het Noorderpoort en Alfa-college in Groningen zijn definitief akkoord gegaan met het samenvoegen van vier techniekopleidingen. Op deze manier kunnen beide ROC's goed techniekonderwijs blijven verzorgen met moderne apparatuur in geschikte ruimtes.
Met ingang van het nieuwe schooljaar geeft Alfa-college de opleidingen Elektrotechniek en Installatietechniek. Het Noorderpoort voert vanaf 1 augustus 2012 de opleidingen Metaal en Procestechniek uit in de stad. De opleidingen Procestechniek in de stad versterken de opleidingen Procestechniek die het Noorderpoort nu al uitvoert in de provincie Groningen.

De bundeling van techniekopleidingen levert volgens de scholen sterker onderwijs op, met meer leerlingen in de techniekopleidingen en betere samenwerking met het regionale bedrijfsleven.

Nationale Onderwijsgids

VorigeTweeduizend kinderen wachten op uitslag loting
VolgendeVernieuwing in het onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter