School ontruimd na brandalarm

Leerlingen van de Sint Martinus basisschool in Gronsveld moesten vanochtend het schoolgebouw verlaten omdat het brandalarm was afgegaan. Ook werd er rookontwikkeling bij een bergkast waargenomen, zo meldt Maastricht Aktueel.
De evacuatie verliep snel en vlekkeloos. Zowel de brandweer als de school laat weten dat de kinderen en het personeel geen moment in gevaar zijn geweest.

de brandweer, de politie en de GGD waren allen snel ter plaatse. De oorzaak van de rookontwikkeling kon al snel achterhaald worden; een lamp gloeide gedurende onbepaalde tijd te dicht in de buurt van een stapel papieren. Het papier begon te smeulen wat een behoorlijke rookontwikkeling teweeg bracht.

De brandweer had de situatie snel onder controle en heeft de papieren kunnen doven voordat er brand uitbrak. De schoolleiding heeft in samenwerking met de politie ouders op de hoogte gesteld. Ook heeft de politie door middel van social media het nieuws verspreid. Daarin werd benadrukt dat er geen gewonden waren. De schoolagent is in stelling gebracht om eventuele nazorg te verlenen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeMinder uitval scholen gemeente Moerdijk
VolgendeRegeling voor achterstandsgeld onnodig ingewikkeld
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter