Minder uitval scholen gemeente Moerdijk

In de gemeente Moerdijk is het aantal jongeren dat zonder diploma van school gaat sterk teruggedrongen, zo meldt BN De Stem. In het schooljaar 2005-2006 waren er 105 schoolverlaters, maar dit aantal bedroeg vorig schooljaar nog maar 73.
Het streven was het aantal vroegtijdig schoolverlaters met 40 procent terug te dringen over deze periode. In werkelijkheid was het een daling van 30 procent. Achttien West- Brabantse gemeenten, waaronder Moerdijk, zijn onlangs opnieuw met onderwijsminister Marja van Bijsterveldt om de tafel gaan zitten om een nieuw plan op te stellen. In dit plan is de streefdatum waarop het aantal schoolverlaters met 40 procent moet zijn teruggedrongen opgeschoven naar eind 2015.

De overheid gaat het terugdringen van vroegtijdige schoolverlaters zeer aan het hart. De doelstelling is dat het aantal gevallen omlaag moet van 38.500 in 2005-2006 naar 25.000 in 2015. Uit onderzoek is gebleken dat het overstappen naar een andere school of het maken van een verkeerde studiekeuze tot de belangrijkste oorzaken behoren voor vroegtijdig schooluitval. Kinderen die dreigen uit te vallen of moeite hebben met het vinden van een geschikte vervolgstudie kunnen daarom steeds vaker rekenen op individuele begeleiding.

Nationale Onderzoek

VorigeKnokpartij op school in Arnhem
VolgendeSchool ontruimd na brandalarm
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter