Live videoverbinding: NEMO vs. ISS

Dinsdagmiddag 24 april doet ESA-astronaut André Kuipers in de ruimte precies dezelfde proeven als Europese schoolkinderen op aarde. Dit is live te volgen in vier verschillende Europese steden tegelijk waaronder Amsterdam, in Science Center NEMO. Daarna worden de resultaten vergeleken: zijn er verschillen? Kinderen in NEMO mogen vijf vragen stellen aan André.

De leerlingen doen twee experimenten in NEMO rondom de thema's convectie en schuim, die André Kuipers vervolgens via een live videoverbinding bespreekt vanuit de ruimte. Op aarde fungeren de kinderen als controlegroep voor André. Zijn de resultaten hetzelfde op aarde en in de ruimte? Deze experimenten geven de kinderen niet alleen inzicht in wetenschappelijk onderzoek, maar ook in de rol van zwaartekracht.

De vijf Nederlandse schoolklassen zijn gekozen uit ruim 1500 scholen uit het basis en voortgezet onderwijs die meedoen aan het succesvolle scholenproject Ruimteschip Aarde.

Over Ruimteschip Aarde

Het project Ruimteschip Aarde is een samenwerking tussen Netherlands Space Office (NSO), NEMO, Space Expo, ESA en het Wereld Natuurfonds. Het is bedoeld om jong en oud bij de ruimtevlucht van André Kuipers te betrekken. Op scholen gebeurt dat met lesmaterialen, twee ruimte-experimenten voor in de klas en de drie speciale missies van Kuipers. Meedoen is gratis en nog steeds mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.ruimteschipaarde.nl

VorigeDocenten kunnen nu online samen leermateriaal maken in Wikiwijs
VolgendeInternationale training voor docenten door NASA en KNMI
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter