Het team van de Simon Vestdijk school uit Harlingen heeft de meest innovatieve oplossing van Friesland bedacht waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Het idee van Wibo van Bussel, Glenn Huijser, Robert Mol en Jelmer de Jong (Atheneum, 2e klas) kwam als beste uit de bus.

Na een spannende regiofinale op NHL Hogeschool koos de jury voor het idee van een draaiplateau de zuivelschijf' in de koelkast. Plekjes die normaal erg moeilijk bereikbaar zijn, komen met een simpele handbeweging binnen bereik. De vier leerlingen maken zich nu op voor de landelijke finale op 20 en 21 april en vertegenwoordigen Friesland tegenover de andere provinciewinnaars.
Op woensdag 7 maart vond op NHL Hogeschool de regiofinale plaats van de Technasium TOP Award. Dit jaar is het thema Smart Homes', oftewel slimme huizen. Tot op het laatst bleef het spannend wie er met de TOP Award vandoor zou gaan.

Jan Steenmeijer, instituutsdirecteur Techniek van NHL Hogeschool: "Het is ontwapenend hoe jonge mensen vanuit de eenvoud iets kunnen bedenken. Het winnende idee is werkelijk briljant. Deze finale zorgt ervoor dat jongeren vanuit een maatschappelijk vraagstuk aan de slag gaan met techniek."

Nationale Onderwijsgids

VorigeToneelvoorstelling door studenten voor basisschoolleerlingen
VolgendeOpleiding verpleegkundige sluit niet goed aan op praktijk
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter