Van studenten voor studenten

Door: Martijn van den Berg
Ik ben op dit moment bezig met mijn eerste minor: event management. Deze bestaat uit twee delen van elk een kwart jaar, waarbij je mag kiezen of je één of allebei de delen volgt. In het eerste deel leer je vooral theorie, en in het tweede deel krijg je een opdracht van één van de evenementenbureaus die bij de minor aangesloten zijn. Onderdeel van het eerste deel van de minor is dat je mee gaat op een excursie naar het buitenland, georganiseerd door de mensen die meedoen in het tweede deel van de minor; in dit geval naar Londen. Dit is in de school de meest populaire minor. Niet alleen om het reisje naar het buitenland, maar ook om het praktische gedeelte. Je mag eerst mee met een reis die georganiseerd word door studenten, om vervolgens van alle foutjes te leren en zelf te proberen om het beter te doen.Om deze excursie te organiseren moeten studenten een budget opzetten, dat ook echt door studenten betaald gaat worden, en wat je dus ook echt kunnen besteden. Daarna wordt het project opgezet: er moeten uitstapjes worden gekozen. Aangezien de excursie een educatief doel heeft, moeten gastsprekers worden gevonden die iets over event management kunnen zeggen. Dit moet voor zo min mogelijk geld, aangezien het budget vaak laag ligt. Uiteraard worden er ook uitstapjes gepland. Uiteindelijk wordt er een script geschreven, waar alle instructies in staan voor de leiding, een team van docenten, die mee gaan en het uiteindelijk gaan uitvoeren.Het feit dat je iets mag organiseren voor je medestudenten, mensen die je soms zelf kent, maakt de mensen in deze minor zeer gemotiveerd om iets te leren. Daarnaast is de combinatie van theorie voor veel studenten erg aantrekkelijk. Het is erg leuk om wat je geleerd heb meteen toe te kunnen passen. Tel daarbij op dat het professioneel organiseren van een evenement erg goed op je cv staat, en je hebt meteen de verklaring voor waarom deze minor zo populair is.

VorigeMbo opleiding voor straatvegers
VolgendeDe privacy oorlog hoe kunnen scholen zich beschermen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter