Mbo opleiding voor straatvegers

Vanaf 1 september is het mogelijk om gecertificeerd straatveger te worden. Het gaat om een mbo-opleiding van een jaar, zo meldt AT5. De opleiding is niet alleen bedoeld voor jongeren die graag als straatveger aan het werk willen, maar ook voor straatvegers die hun vaardigheden willen verbeteren.
Tijdens de opleiding komen diverse onderwerpen aan bod. Een student kan bijvoorbeeld leren hoe het gereedschap dat tot zijn beschikking staat gehanteerd moet worden. Ook wordt aandacht besteed aan omgaan met weersomstandigheden. Een andere belangrijk punt is het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden.

"We willen straatvegers leren om niet alleen naar hun veger te staren, maar voorbijgangers aan te kijken en te groeten", aldus Ronald Ravesteijn, docent bij de mbo-opleiding.

Nationale Onderwijsgids

VorigeMiddelbare scholen hebben teveel geld opgepot
VolgendeVan studenten voor studenten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter