Friese eindexamenleerlingen bezoeken Waterschap Groot Salland

Aanstaande vrijdag ontvangt het Waterschap Groot Salland zo'n 35 leerlingen van het Lauwers College uit Buitenpost (Friesland). De aardrijkskundeleerlingen uit havo 5 en vwo 6 komen die dag meer te weten over de Dijkverlegging Westenholte n hoe water en waterbeheer een belangrijke rol spelen in de polders Mastenbroek, Koekkoek en Mandjeswaard.
Het Lauwers College organiseert deze excursiedag om leerlingen de eindexamenstof in de praktijk te laten zien.
De leerlingen worden 's ochtends ontvangen in de voorlichtingsruimte bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Zwolle. Daar worden de leerlingen bijgepraat over n van de twee Zwolse maatregelen van het landelijke programma Ruimte voor de Rivier: Dijkverlegging Westenholte.

Na de presentatie gaan de leerlingen naar de dijk en maken ze een wandeling. Onderweg krijgen ze alle ins en outs van Dijkverlegging Westenholte en gaan ze aan de slag met vragen en opdrachten. Dijkverlegging Westenholte vormt samen met Uiterwaardvergraving Scheller en Oldeneler Buitenwaarden het project Ruimte voor de Rivier Zwolle.

's Middags gaan de leerlingen naar het districtskantoor van het Waterschap Groot Salland in Grafhorst. Daar krijgen de leerlingen tekst en uitleg over hoe het gemaal Nieuw Lutterzijl werkt.

Vervolgens bezoeken de leerlingen verschillende kenmerkende plekken in het gebied, zoals de Koekkoekspolder, polder Mandjeswaard, oude zeedijken, een zeesluis en kolken. Ook laat het waterschap de leerlingen zien hoe zij omgaat met het peilbeheer in dit poldergebied.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBasisschool en School voor Beroepsonderwijs samen onder een dak
VolgendeInteractie in de klas door te stemmen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter