Basisschool en School voor Beroepsonderwijs samen onder een dak

Het voorstel om de openbare Jenaplan basisschool Jan Nieuwenhuyzen onder te brengen in de Noorderpoort School voor Beroepsonderwijs Appingedam heeft groen licht gekregen, zo meldt de Groninger Internet Courant.
Met deze oplossing blijft de basisschool in de Opwierde en wordt voorkomen dat de leerlingen verspreid moeten worden over verschillende locaties.

"Met enkele aanpassingen en interne verhuizingen is onze school aan de Opwierderweg 2 uitstekend geschikt te maken voor huisvesting van de basisschool. Toen Dick Henderikse, algemeen directeur van de Stichting Marenland, met dit verzoek bij ons kwam, hebben we positief gereageerd.

We begrijpen dat leerlingen en het onderwijspersoneel graag bij elkaar willen blijven en ook voor ouders is dit een mooie oplossing", zo reageert Jan Berend van der Wijk, directeur van de Noorderpoort school.

In de voorjaarsvakantie van vorige week is hard gewerkt om alle voorbereidingen te treffen zodat de intrek van de basisschool zo vlot mogelijk zal verlopen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeWelke mediawijsheidprotocollen zijn er voor jouw school
VolgendeFriese eindexamenleerlingen bezoeken Waterschap Groot Salland
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter