Welke mediawijsheidprotocollen zijn er voor jouw school

Schoolinstellingen hebben dagelijks te maken met verschillende vormen van mediagebruik. Misschien heb je hier zelfs al afspraken over gemaakt. Als instelling kun je ervoor kiezen het mediagebruik vast te leggen in een protocol. Op die manier kun je je richten op verantwoord mediagebruik door docenten en leerlingen.

Protocol voorbereiden

Voordat je een protocol opstelt zul je met jouw team, de ouders en/of de leerlingen in ieder geval moeten nadenken over enkele zaken. Bijvoorbeeld over het gebruik van internet, sociale media, mobiele telefoons, tablets en het voorkomen van digitaal pesten. Dit in combinatie met normen en waarden binnen jouw school. Misschien maak je ook nog gebruik van technische hulpmiddelen, zoals filters, of zijn er afspraken gemaakt over methodegebonden software en licenties. Neem dit alles mee bij het opzetten van een protocol.

Lees verder in het Kennisnet dossier Mediawijsheid

VorigeWebsites en andere bronnen verzamelen en verwerken
VolgendeBasisschool en School voor Beroepsonderwijs samen onder een dak
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter