Oranje Fonds creeert kansen voor jongeren

Ieder jaar verlaat een groot aantal jongvolwassenen voortijdig hun opleiding. De gevolgen voor hun maatschappelijke en economische carrire zijn vervolgens groot.
Het Oranje Fonds start met een driejarig programma dat dit probleem aanpakt: Kansen Voor Jongeren. Het Fonds zoekt initiatieven die met behulp van vrijwilligers in actie komen tegen schooluitval onder jongeren van 18 tot 23 jaar.

In het schooljaar 2010-2011 verlieten ruim 34.000 jongvolwassenen voortijdig hun opleiding. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, licht toe: "Voor het Oranje Fonds is het belangrijk dat iedereen naar eigen vermogen kan deelnemen aan het maatschappelijk leven in Nederland. Een startkwalificatie vergroot de kansen daarop aanzienlijk.

Nationale Onderwijsgids

VorigeOngezond leven maakt ongelukkig
VolgendeZoeken missen of vinden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter