De Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) heeft samen met NOC*NSF en het tv-programma Het Klokhuis een ambitieus project opgezet om jongeren in Nederland in beweging te brengen: Doede360. Doede360 is een project, een waanzinnige dans en een recordpoging, waaraan zo veel mogelijk kinderen, klassen, scholen, families, vrienden en bekenden moeten meedoen. Het doel is om op donderdag 26 april een wereldrecord te vestigen.
Aan Doede360 is een goed doel verbonden, dit is het Jeugdsportfonds. Door de recordpoging gaan de organisatoren zoveel mogelijk geld voor het Jeugdsportfonds inzamelen. Het doel van het Jeugdsportfonds is om alle kinderen in Nederland de kans te geven om te sporten. Ook als hun ouders het sporten niet kunnen betalen.
Alle informatie over Doede360 is te vinden op de website www.doede360.nl. Daar is te vinden hoe klassen en scholen kunnen meedoen aan de recordpoging, gymleraren kunnen lezen hoe ze stap voor stap de dans kunnen gaan oefenen, de muziek is er te downloaden en u leest er alle informatie over het project, het Klokhuis 'Sportlab' en over de Nationale Sport Week van 21 tot en met 28 april 2012.


Trefwoorden:

Sport, Sport gezondheid

Relevante links:Doede360

VorigeUitzending 538 voor War Child vanuit MBO College Hilversum
VolgendeOngezond leven maakt ongelukkig
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter