De Singel, een school voor praktijkonderwijs in Oss, moet steeds meer moeite doen om stageplekken te vinden. Het is volgens de school steeds lastiger voor leerlingen om een stageplek te vinden, zo meldt het Brabants Dagblad.
Volgens De Singel ligt dat aan de economische crisis. Veel leerlingen worden daarom afgewezen. Ook kampt de school met concurrentie van nabijgelegen scholen. De Singel is de enige school in Oss die leerlingen praktijkgericht voorbereid op een baan.

Op de school zitten uitsluitend leerlingen met een leerachterstand. Volgens directeur Hans Terpstra is het noodzakelijk dat hun leerlingen praktijkgericht onderwijs volgen. Stages vormen zo'n 50 procent van de totale studie.

Veel stageplekken worden nu bezet door leerlingen van vmbo-scholen in de buurt. Ook bij bouwprojecten komen leerlingen niet aan een stageplaats. Voor dit type werkzaamheden worden vaak mensen ingehuurd die moeilijk aan de bak komen.

Terpstra snapt de gemeente best, maar meldt dat het ten koste van zijn leerlingen gaat. Volgens hem is het sowieso moeilijk om in deze tijd een goede baan te vinden.

Nationale Onderwijsgids

VorigeMaurice de hond gaat SteveJobsschool oprichten
VolgendeMbo studenten organiseren Proef en Probeershow
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter