Maurice de hond gaat SteveJobsschool oprichten

Maurice de Hond heeft gisteren in het televisieprogramma De Wereld Draait Door laten weten dat hij een speciale school gaat oprichten waar kinderen zoveel mogelijk met elektronische middelen gaan werken zoals de iPad, zo meldt de Volkskrant.
Het komende schooljaar zal de Hond nog gebruiken om de mogelijkheden te onderzoeken. In augustus 2013 hoopt hij de deuren te kunnen openen. De Hond vindt dat scholen ouderwets lesgeven en daar wil hij verandering in brengen met ruimere openingstijden en flexibele lestijden.

De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher was samen met Maurice de Hond te gast bij het televisieprogramma. De wethouder heeft zijn steun uitgesproken voor het idee. Hij is van mening dat door het gebruik van elektronische middelen meer aandacht aan het kind kan worden besteed.

De SteveJobsschool is een eerbetoon aan de overleden Applegigant Steve Jobs. Volgens de Hond vindt Apple het niet bezwaarlijk dat hij voor deze naam heeft gekozen. Asscher wil het liefst dat de school in Amsterdam Zuid-Oost komt te staan.

Nationale Onderwijsgids

VorigePlannen voor iPad basisschool
VolgendePraktijkschool in Oss kan niet genoeg stageplekken vinden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter