Plannen voor iPad basisschool

Er moeten basisscholen komen die sterk inspelen op het bestaan van de iPad. Dat staat in een plan van vier initiatiefnemers, onder wie opiniepeiler Maurice de Hond, waarover Nu.nl bericht. De vier willen een zogenaamde Steve Jobsschool opzetten, waar leerlingen les krijgen met de populaire tablets.

Het plan werd maandagmiddag gepresenteerd in Amsterdam. Daarbij zijn ook de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (PvdA) en onderwijswethouder Mariëtte van Leeuwen (Lijst Hilbrand Nawijn) van Zoetermeer aanwezig. Zij staan beiden positief tegenover het idee om iPad-scholen in te voeren in hun gemeente.

Haalbaar

De scholen moeten op veel aspecten anders worden opgezet en ingericht dan bestaande scholen. Als zich genoeg mensen aanmelden wordt gekeken of een dergelijke school haalbaar is. Het initiatief heeft de naam Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (o4nt.nl) gekregen. Het is de bedoeling dat de eerste iPad-scholen hun deuren vanaf augustus 2013 openen.

Lees verder in het Kennisnet Dossier Laptop Tablets en geef jouw reactie op dit idee

VorigeSudokus
VolgendeMaurice de hond gaat SteveJobsschool oprichten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter