De gemeente Eindhoven gaat in samenwerking met de overheid, jeugdzorg en middelbare scholen jongeren helpen als zij problemen hebben. Daarmee wil de gemeente Eindhoven voorkomen dat leerlingen in zware jeugdzorgtrajecten terechtkomen, zo meldt het Eindhovens Dagblad.
Het project is in eerste instantie op proef. Als het initiatief een succes blijkt te zijn kan het project eventueel worden verlengd. De proef vindt plaats op vijf scholen. Op de scholen zijn speciale teams opgericht die jongeren moeten helpen als zij in de problemen komen. De kosten van het project bedragen 277.246 euro. Naast dat bedrag is er nog aanvullende subsidie aangevraagd zodat de schoolteams jongeren intensiever kunnen begeleiden.

De schoolteams hebben de bevoegdheid om leerlingen buiten school te ondersteunen. Als zij het nodig achten kunnen ouders en leerkrachten worden betrokken. De deskundigen in de schoolteams worden geleverd door de deelnemende instellingen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBenefietfeest voor behoud Griekse school
VolgendeROC Flevoland bereid jongeren voor op politieacademie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter