Benefietfeest voor behoud Griekse school

Afgelopen zondag werd in de Jaarbeurs in Utrecht een benefietfeest gehouden om geld in te zamelen voor de Griekse basisschool Odysseas in Utrecht. De school kampt met financile problemen, zo meldt RTV Utrecht.
Volgens het schoolbestuur van Odysseas is er ongeveer 9000 euro nodig om de school uit de rode cijfers te houden. Het bestuur is van mening dat het erg belangrijk is dat de school open blijft. Utrecht heeft een grote Griekse gemeenschap. Elk jaar emigreren meer Grieken naar Nederland; zij vinden het fijn als hun kind aan Grieks onderwijs kan deelnemen.

Op basisschool Odysseas wordt les gegeven in de Griekse taal, cultuur en geschiedenis. De school werd gedeeltelijk gesubsidieerd door Griekenland, maar is vanwege de bezuinigingen daar in de problemen gekomen.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLedenbijeenkomst PO Raad werkagenda Inspectie van het Onderwijs
VolgendeEindhoven wil middelbare scholieren met problemen helpen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter