23 maart 2012

Op dinsdag 10 april 2012 en donderdag 19 april 2012 (van 9.30 tot 16.45 uur) vinden alweer de achtste en negende kennisconferentie 'Aan de slag met cognitief talent' plaats. De conferenties zijn bedoeld voor besturen en scholen die een projectaanvraag hebben ingediend in het kader van de subsidieregeling excellentie, maar ook andere belangstellende besturen zijn welkom. Deelname aan de conferentie is kosteloos.
De conferentie start met een lezing van prof. dr. Hanna Swaab, hoogleraar orthopedagogiek van de Universiteit Leiden, over hoe hersenen zich ontwikkelen en wat dat betekent voor het onderwijs. Daarop volgt een workshopronde met onder meer workshops van Minka Dumont en Eleonoor van Gerven, en enkele workshops van de afgelopen conferenties die door de deelnemers het hoogst gewaardeerd zijn. Uiteraard passeren onderwerpen als signalering, verrijking en onderpresteren hierbij de revue.
In de middag zijn er twee workshoprondes waarin scholen/besturen de opbrengsten van hun excellentieproject aan de hand van een thema presenteren. Na de presentatie gaat u onder begeleiding van een onderwijsadviseur zelf aan de slag en is er ruimte voor informatie-uitwisseling en discussie. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de informatie- en opleidingenmarkt.
Achtste kennisconferentie 'Aan de slag met cognitief talent'
dinsdag 10 april 2012 vindt van 9.30 uur tot 16.45 uur
Regardz Meeting Center Eenhoorn in Amersfoort
Negende kennisconferentie 'Aan de slag met cognitief talent'
donderdag 19 april 2012, van 9.30 tot 16.45 uur
Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch
In opdracht van het ministerie van OCW organiseren EDventure (vereniging onderwijsadviesbureaus), SLO en de PO-Raad in het kader van de subsidieregeling Excellentie gedurende drie schooljaren jaarlijks drie kennisconferenties om vooral ook scholen die vanuit de regeling Excellentie geen subsidie hebben ontvangen, tegemoet te komen.


Trefwoorden:

Excellentie

Relevante links:Programma 10 april (pdf)Programma 19 april (pdf)Aanmelden (via deelnameregistratie.nl)Meer informatie over excellentie

VorigeDeltion leidt werkzoekenden op voor zorg
VolgendeGewoon Speciaal gamification MediaMachtig
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter