Deltion leidt werkzoekenden op voor zorg

Negentien werkzoekenden uit Hardenberg zullen door het Deltion College in Zwolle worden geschoold voor een baan in de zorgsector.
De afgelopen weken heeft het Werkplein Hardenberg kandidaten met een WW- of WWB-uitkering uitgekozen, waaruit de negentien zijn geselecteerd. Zij starten in april met de verkorte opleiding tot Helpende/Verzorgende (niveau 2) in een leerwerkconstructie.

De Hardenbergse wethouder Ren de Vent vertelde tijdens de officile aftrap van het project 'Instroom Zorg' afgelopen dinsdag dat dit soort projecten broodnodig zijn om de zorg van personeel te blijven voorzien.

Uit een Quick scan bleek dat de zorgsector in Hardenberg in 2013 met 600 vacatures wordt geconfronteerd. Naar verwachting zal uiteindelijk een kwart van de plaatselijke beroepsbevolking arbeid vervullen in de zorg.

Wilfred, n van de twee mannen in de groep van negentien, is blij met de kans op een baan in de zorg en wil graag gaan werken met verstandelijk gehandicapten. "Een mooie kans, ik wil ook echt blijven doorleren naar niveau 3 en 4!"

De lessen worden op locaties van de instellingen en het LOC in Hardenberg verzorgd door het Deltion College.

Nationale Onderwijsgids

VorigeBasisschool wordt middelbare school voor een dag
VolgendeConferenties Aan de slag met cognitief talent
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter