Veel kinderen zijn erg behendig met ict en vinden 'op de tast' het juiste knopje of kabeltje. Waarom zou je niet gebruik maken van hun kennis en nieuwsgierige houding? Leerlingen inzetten op het gebied van ict kan op allerlei manieren. In de brochure 'Gebruik de ict-leer-kracht van leerlingen' geven we 7 algemene suggesties om als school leerlingen in te zetten. Hieronder geven we er alvast 3 weg.


    • Laat leerlingen digitale documenten creëren voor gebruik binnen de school. Dit kan in allerlei vormen; de één is een kei in het maken van een videomontage, weer een ander is in zijn vrije tijd aan het programmeren.

    • Laat leerlingen zoeken naar online bronnen die aansluiten bij de lesstof, bijvoorbeeld een filmpje op YouTube of een game.

    • Laat leerlingen actief meepraten over het social media beleid binnen de school en over andere ict-zaken. Ze kunnen zinvolle input leveren en afspraken die leerlingen zelf hebben opgesteld, zullen ze beter naleven dan regels van bovenaf.


Nog meer inspiratie opdoen? Lees en download de brochure 'Gebruik de ict-leer-kracht van leerlingen' met verder nog een aantal praktijkvoorbeelden en tips om zelf aan de slag te gaan. Tijdens de IPON kun je op donderdagochtend ook een sessie van Frans Schouwenburg bijwonen over dit onderwerp.

VorigeDe win win van een stage
VolgendeBasisschool wordt middelbare school voor een dag
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter