Het technasium van het havo/vwo van Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee onderneemt verwoede pogingen om bedrijven op Schouwen-Duiveland de opleiding te laten sponsoren,zo meldt Omroep Zeeland.
Piet van Gelder, directeur van het technasium, meent dat een financile injectie vanuit het bedrijfsleven steeds noodzakelijker wordt, omdat het onderwijs onvoldoende gesteund wordt door de overheid. De school heeft bakkersgrondstoffenbedrijf Zeelandia uit Zierikzee overgehaald om een aantal computers te bekostigen. Het bedrijf Krijger Molenaars uit Renesse stelt geld beschikbaar voor gereedschap.

Het grote voordeel van sponsoring is dat het bedrijfsleven en de onderwijswereld nauwer met elkaar verbonden worden. Dit zal leiden tot een grotere betrokkenheid van bedrijven, meent Van Gelder. Binnen het technasium-onderwijs voeren leerlingen in verscheidene projecten al opdrachten uit voor allerlei bedrijven.

Nationale Onderwijsgids

VorigeLeerlingen van basischolen planten op diverse locaties in de stad 151 bomen
VolgendeNova College zoekt stageplekken voor studenten Zorg en Welzijn
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter