Op 21 maart, de nationale Boomfeestdag, planten leerlingen van basisscholen op diverse locaties in Rotterdam 151 bomen. Het thema dit jaar is Bomen (be)leven'. Medewerkers van Gemeentewerken Rotterdam helpen Rotterdamse kinderen bij het planten. De gemeente wil de kinderen hiermee bewuster maken van de natuur in hun stad en tegelijkertijd de stad groener maken.
Bomen zijn van groot belang voor het stedelijk gebied van de stad. Bomen langs straten, op pleinen en speelplekken maken een buurt leefbaar. Bomen zorgen voor schone lucht, voor het welzijn en de gezondheid van mensen en dieren. Uit onderzoek blijkt tevens dat bomen ook economisch van belang zijn, want mensen wonen graag in sfeervolle, groene wijken met bomen, waardoor woningen hier over het algemeen sneller verkocht worden.

De nationale boomfeestdag wordt georganiseerd door de deelgemeenten, samen met Gemeentewerken, Sport en Recreatie en Stichting ElemenTree. De deelgemeenten krijgen van het college van BW een financile bijdrage om het boomfeest te vieren.

Nationale Onderwijsgids

VorigeHarmonisatie rechtspositie ambtenaren
VolgendeTechnasium in Zierikzee wil meer sponsoring
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter