Graag nodigen wij je uit om samen met jouw collega's naar de conferentie 'Maar wat werkt nu echt? Praktijkverhalen over ict in het onderwijs' te komen. De conferentie wordt georganiseerd door Kennisnet en heeft dit jaar een bijzonder praktijkgericht karakter. Vragen en antwoorden op basis van onderzoek over de opbrengst van ict staan centraal.

Programma

Het programma start met een overzicht van experimenten met ict in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo van het afgelopen jaar, dat wordt gepresenteerd door docenten en projectleiders. Tijdens het interactieve programma kunnen de toehoorders met behulp van stemkastjes hun oordeel geven over de presentatie. Ook is er veel ruimte voor discussie.

De presentaties sluiten aan bij zaken waar je in de dagelijkse praktijk mee geconfronteerd wordt. Je krijgt antwoord op vragen als:


• Wordt het leerrendement van studenten vergroot door de inzet van tablets in het onderwijs?

• Leiden oefenprogramma's voor taal tot een hogere motivatie en hogere leerprestaties bij taalzwakke leerlingen?

• Welke invloed heeft bedrijfssimulatie op het kennisniveau en de competentieontwikkeling van leerlingen?

• Wat is het effect van afstandsleren op de motivatie en de prestaties van leerlingen?


Naast het bijwonen van de presentaties kun je ook zelf aan de slag met verschillende ict- toepassingen zoals tablets, taaloefenprogramma's en informatie over het gebruik van sociale media.

Gratis inschrijven

De conferentie vindt plaats op 23 mei 2012, van 9.30 uur tot 17.00 uur in de Stadsschouwburg in Utrecht. Het bijwonen van de conferentie is gratis. Je kunt je inschrijven en meer informatie over de conferentie aanvragen door een e-mail te sturen naar binnendienst@kennisnet.nl.

VorigeVerhalen vertellen met Fotobabble
VolgendeHarmonisatie rechtspositie ambtenaren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter